Attraktionslagen och meditation

Jag mår som bäst när jag mediterar en stund dagligen. Meditation kan för många låta väldigt flummigt.

Så vad är meditation?
Ordet betyder – Att röra sig mot mitten.
Meditation skulle jag beskriva som ett tillstånd där man bara ÄR i stillhet och observerar sitt inre.

Varför mediterar jag?
Jag mediterar för att skapa en kontakt med min egen kropp och själ. Jag ökar känsligheten för signalerna jag får. Lär känna mig själv på en djupare nivå och kan därför lättare navigera mig fram genom livet. Jag har lättare att ta till mig det jag skrev om i det förra inlägget, den där signalen för inspirerad handling.
Jag höjer mitt fokus på det jag vill ha och lär mig att släppa oönskade tankar och känslor.
Det här dock en väldigt enkel förklaring som inte ger effekterna av regelbunden meditation rättvisa.

Hur mediterar jag?
Ifall man behöver hjälp att komma igång rekommenderar jag verkligen vägledda meditationer som finns att hitta varstans (spotify, youtube, storytel o.s.v.).
Men annars kan jag kortfattat rekommendera att börja såhär.
1. Bestäm tid för din meditation (jag brukar sitta 15min varje gång, längre om jag känner att jag behöver det). Som nybörjare kan det räcka att börja med 5min och gradvid öka tiden.
2. Se till att vara på ett ställe där du kan vara ostörd.
3. Sitt eller ligg i en bekväm position.
4. Blunda
5. Bestäm ett fokus, i de flesta fallen nämns din andning som exempel.

Det kommer att ramla in tankar på annat, detta är okej. När du märker att ditt fokus ramlat in på tankar så gå tillbaka till att fokusera på din andning och släpp tanken.

Man kan sedan från att ha fokuserat på andningen styra fokuset vidare. Ett exempel är att börja fokusera på din kropp –> Hur känns mina fötter?……….Hur känns mina vader?…….Hur känns mina knän?…… o.s.v.

img_9995

Så hur kan detta vara ett verktyg i vardagen?
Tänk dig hur detta ökade fokus kan hjälpa dig att bibehålla rätt känsla i din kropp! När du ramlar tillbaka i gamla hjulspår så har du skapat ett verktyg för att komma tillbaka i din nya önskade frekvens.
Tänk dig hur snabbt du kommer uppfatta förändringar i din omgivande energi när du lärt känna dig själv på ett djupare plan.
Tänk dig hur snabbt du kommer uppfatta den där djupare inspirationen när du vet vilka tankar som i normala fall är ”dina tankar”. Då blir det lätt att fånga upp den där helt nya. Du kommer känna att den nya tanken kommer från ett djupare plan och inte funnits med tidigare.

Våga testa detta under en månads tid. Planera in dessa minuter i ditt schema och se hur detta får dig att må.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s