Själen och egot

Vad är det själen vill och vad är det egot vill?
Bara för att man kan attrahera in vad man vill i sitt liv, är detta då rätt?

Tror du att du och andra blir lyckligare av att äga flertalet hus för att nämna ett exempel?
Hur tror du att du istället skulle må av att hitta ditt drömboende och sedan kunna skänka ett fint boende till en hemlös familj? föreställ dig känslan.

Inom de flesta texter, skrifter, böcker hittar man meningar om att leva för att ge. Att förmedla någonting gott i världen. Hjälp personer i din närhet, få folk att må bra och skratta, ta hand om, bry dig om, se andra och sprid kärleksfulla ringar på vattnet.

Vi kan inte kliva in i ett mörkt rum och förvänta oss att rummet ska ljusna genom att tillföra mer mörker. Vi måste föra in ljus.

Jag tror att själen vill en sak och att egot ofta vill en annan. Egot bryr sig om vad andra tycker och tänker. Egot vill ha saker för sin egen skull. Egot ser inte utanför sin egen cirkel.

Vi leker med tanken om att vi vill attrahera en ny bil.
Vad är då syftet med den här bilen? vill du ha den för att imponera på andra eller fyller den faktiskt ett högre syfte? Var ärlig med dig själv när du fantiserar dig bort. För vems skull gör du detta? har du ett viktigt ”varför”?

I de flesta ljudböcker jag lyssnat på återkommer detta ”finn det du är bra på och fundera sedan ut hur du med detta kan hjälpa andra”.
Det är inte fel att vilja ha saker, men fundera ut ditt personliga ”varför”.

Jag tror att alla har dolda talanger. Vissa har en gång varit i kontakt med dessa, vissa har aldrig vågat testa sig fram. Hur kan DU personligen skapa en bättre energi omkring dig? hur kan du förgylla andras liv?

IMG_8851

Min personliga mening och tro är att själen har ett högre syfte med ditt liv. Jag tror att du genom att välja själens väg kommer finna en enorm inre rikedom. Du kommer känna en frid, eufori, värme och lycka som går djupare än den du får genom att gå egots väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s