Självkärlek, varför och hur?

Älska dig själv! För många låter detta kanske egoistiskt, men när de börjar sin resa inom självkärlek märker de också dessa förändringar:
– De blir mer kärleksfulla mot andra
– Andra behandlar dig bättre
– De blir mer uppmärksamma på sig själva, sina känslor och sina drömmar.
– De lär sig att lyssna och söker inte kärleken utanför sig själva. Kärleken ligger inom oss, inte utanför.

Ett knep som jag fått till mig i mina studier är detta:
Kärleksbok
Skaffa en bok där du skriver ner detta,
1. All självkritik och dåliga saker du tänker om dig själv.
ex. ingen älskar mig, jag är ensam, jag är ful, jag är fattig, jag kan ingenting, jag är ingen o.s.v.
2. Fundera på en sak i taget av det du skrivit under steg 1. Är dessa påståenden verkligen verkligen verkligen sanna? går det att bevisa?
3. Vem hade du varit om du inte känt sådär om dig själv? Verkligen KÄNN hur det hade känts att vara personen du skulle vara utan den där kritiken.
4. Sluta döma dig själv och andra.
5. Skriv ner en tacksamhetslista, fortsätt fortsätt fortsätt fortsätt…tills dess inget annat existerar i din hjärna än saker du är tacksam över! Det kan vara en sån liten grej som att du är tacksam över att kunna se färger. Att du börjat med denna lista, att du andas o.s.v.
6. Sista men extremt viktigt —-> Skriv en lista på allt du älskar med dig själv, boosta dig själv ordentligt!!

Här nedan kommer  vi till några viktiga punkter för att öka självkärlek!

1. Sluta jämföra dig med andra i verkligheten och på sociala medier. Det vi ser där och det vi ser runt om oss är bara en bild som någon vill måla fram av livet. Alla möter motstånd, har sina egna problem, rädslor, tankar och känslor. Så jämför dig inte, du är du och du är fantastisk och perfekt operfekt precis som alla andra!

2. Beröm dig själv. Alla har sin egen resa och sina egna läxor. Beröm dig själv för det du gör och för dina steg i livet.

3. Ta hand om dig själv. Både på in och utsidan. Träna, sov, ät hälsosamt och sköt om dina känslor. Ta hand om dig själv som om du vore ditt egna barn eller din egna bästa vän. När du känner dig som lägst och enbart vill krypa under täcket och försvinna. Klä dig snyggt, gör dig extra fin och njut av dig själv! När man gör sig riktigt fin vill man gärna ta sig ut.

4. Omringa dig själv med bra människor! välj bara folk som ger dig energi, som boostar dig och gör dig till en bättre människa. Alla måste få läka sig själva, du kan inte läka någon annan förrän du läkt dig själv.

5. Ta inte livet på för stort allvar! Våga förlåta dig själv och andra, släpp onödiga känslor som ilska, skam, skuld och dömande. Släpp loss och våga vara du! Gestikulera, skratta högt, njuuuuut! Blomma ut till den du vill vara och den du faktiskt ääär.

IMG_5500

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s