Att leva med närvaro

Jag har nu gjort något som för mig är stort. Jag har inaktiverat mitt instagramkonto.

IMG_5500

Instagram stör väldigt mycket av min dagliga närvaro och desto fler följare jag får desto mer påverkar detta mitt liv. Jag är en vanlig svensson, ingen kändis och inte en stor profil. Jag hade ca. 1250 följare. Allt är relativt vad som är lite och mycket. Men detta blev ett beroende.
Mycket i min vardag handlade om att bläddra i mitt IG-flöde. Att svara på meddelanden, kolla likes, kommentarer och att alltid fundera ut nästa bild och sedan bli irriterad ifall jag inte tycker att jag får till dem. Det är inte hälsosamt.
För vad är instagram för dig EGENTLIGEN? Sociala medier målar till stor del upp fantasier.
För vissa är detta just ett fotoalbum som man kan dela med släkt och nära vänner (där tycker jag att det hålls på en hälsosam nivå), vissa promotar sitt eget företag eller märke, vissa använder det för att de är nyfikna på andra, somliga för bekräftelse och vissa gör det som tidsfördriv.

Jag säger inte alls att det på något vis är fel att använda sig av IG, absolut inte så! Men i mitt fall tar det upp för stor del av min närvaro i vardagen. Jag vill att alla mina dagar ska kännas givande, att det ska gå att skapa något ur den stunden då jag försöker uppehålla min hjärna med annat.
Det kan från att jag ska in och svara på ett meddelande POFF gå 30min och jag kan knappt minnas vad jag kollat på eller spenderat den värdefulla tiden på tragiskt nog.

-Istället för att se andras liv och äventyr vill jag skapa eget.
IMG_20160516_055101

Jag har använt det som källa för inspiration och har följt många människor jag till viss del inspireras av. Men ifall dessa vore en tillräckligt stor inspiration, borde jag inte då direkt jag såg en bild eller två på deras sida börja motivera mig själv och jobba mig ditåt?måste jag slösa timmar av mitt liv varje dag till detta?!

Detta avbrottet är ett test för mig. Hur kommer mina dagar se ut? vad kommer jag göra istället? blir jag känsligare för signaler? blir jag ännu mera autentisk? är detta ännu ett lager som jag tänker klä av mig? Det vet jag inte förrän jag testat.

Har du ett av dessa beroenden som tar upp din närvaro? sociala medier? tv? dator? alkohol? spel? sex?

Kan något av dessa göra att du ifrågasätter ditt egenvärde eller ändrar delar av dig själv för att passa in i en eventuell mall?

Det blev ett långt inlägg med många tankar som rört sig i mitt huvud. Men när jag nu skrivit och ”outat” detta så blir det tydligare även för mig. Nu blir det en ”avgiftning”, en period jag får reda ut saker för mig själv istället för att döva känslor i kroppen med detta. Snapchat är redan borttaget och avvaktiverat och facebook används endast för jobb.

Detta och youtube blir min kanal ifall jag bums känner att jag ska lägga ut någonting.

Egots röst ska bli mindre och själens ska bli större. Det här blir en tid med mycket eftertanke och nya frön så får jag se om IG kommer tillbaka med ett annat syfte sedan.


Som sagt, långt inlägg från mig idag. Men gå igenom dina egna syften! du kanske säger något som låter hälsosamt, men är det den egentliga sanningen?

En reaktion till “Att leva med närvaro”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s