Halvnaken

Nu är det en månad sedan jag avaktiverade min instagram och började undersöka mitt liv på nya nivåer. Så vad har hänt i mig? Du kan läsa inlägget här.

Det jag har märkt är att jag har öppnat en ny dörr som alltid varit tillgänglig men inte riktigt nåbar. Ska se om jag kan förklara det här.

Ni vet när vi pratar om att alla har två vargar inom sig, en god och en ond. Att den som blir starkast är den vi väljer att mata.
Vi vänder nu den historian såhär, vargarna är istället ”jaget” och ”egot”. Här är min upplevelse på skillnaderna.

Jaget- Den du är i själen. Den som intuitivt vet vad som är rätt. Ej beroende av bekräftelse eller att passa in. Den du är när du skalar bort allt som samhället förväntar dig att vara. Jaget behöver inte vara någon, jaget ÄR. Jaget vet ditt innersta syfte och din väg.

Egot- Skalet. Egot vill ha bekräftelse, vill känna sig accepterad, vill passa in, formar sig efter hur andra vill att den ska vara. Egot vill ”vara” någon. Egot jagar en förväntning. Egot skapar ett mål och en väg.

img_3221
Foto: Mikaela Sjöberg

Kan ni förstå vem som blivit ”matad” tidigare och som minskat sin föda rejält? Det kära egot har alltså börjat magra.
Jag har ju istället lagt en massa tid tillsammans med MIG, med Jaget. Genom meditation, närvaro, tacksamhet till det som ÄR och kärlek till mig och andra.
Detta har lett till att jag har utvecklat en otroligt stark kanal på insidan. Jag hör saker tydligare och mycket oftare än jag gjort tidigare. Detta är under utveckling!
Jag ser en ny form av skönhet i varje dag! Det känns som att jag öppnar ögonen, kopplar in en ny hörsel och känner nya detaljer. Detta är de sinnen som vaknat allra mest. Några av händelserna måste jag gå in på i egna inlägg för att detta inlägg inte ska bli för långt och spretigt.

Jag kan känna att jag nu attraherar in precis rätt personer, händelser och upplevelser in i mitt liv just nu. INGET är en slump, allt kommer med små meddelanden jag kan läsa av och ibland (som idag) som ren energi som skjuts in genom hela ryggraden.

img_3223
Foto: Mikaela Sjöberg

Nu utvecklas bloggen till något mer, något jag tänkt att det inte varit okej att blotta mig om tidigare. Jag ska ju dela med mig av resan, resan som sker på insidan och formar livets utsida. Då måste jag blotta mig, om alla små färgrika detaljer.
Du som hör in i min resa kommer stanna kvar, du som ej hör hit lämnar. Allt är i sin ordning, allt är väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s