Våra autentiska jag och skalen.

Det är så skönt att komma till att utveckla känslan av att man duger precis som man är! Den tror jag att vi alla mer eller mindre jobbar på p.g.a. de förväntningar vi tänker att samhället har på oss.

img_3643

Jag har börjat bli väldigt ärlig med vem jag är och i den processen så spelar det nu ingen roll ifall människor jag tidigare haft i mitt liv lämnar, de hör trots allt inte hemma i mitt liv ifall jag inte kan vara mitt sanna jag.
När jag utvecklar den sidan hos mig så ramlar det istället in nya människor, dessa människor är så intressanta och så klockrena pusselbitar i mitt liv att jag tänker att mitt liv förmodligen varit ganska färglöst utan dessa tidigare.

I skolåldern kanske man tänker att man måste passa in på det sättet att man ska ha liknande kläder som alla andra, gilla samma saker i skolan eller vara på samma sida i matteboken som din bästa kompis (som en ny underbar ”pusselbit” i mitt liv uttryckte det).
När vi växer upp kan det handla om helt andra saker. Du kanske måste ha en viss inredning? en viss bil? göra aktiviteter som andra förväntar sig av dig? se ut på ett visst sätt? umgås med vissa människor? ha en utbildning du kanske egentligen inte vet ifall du vill ha? ett visst jobb? en viss status? ha den där ”problemfria” kärnfamiljen? volvo, villa, vovve? o.s.v.

I mitt fall har jag hållit på denna delen av mig som kommer fram i den här bloggen och i mitt företag. Den där extremt djupa personen som brinner för personlig utveckling på alla plan, andlighet och hästträning. Saker jag nu får jobba med och dessutom till viss del kombinera, en dröm som blivit sann!
img_3640

Det här är saker jag insett att jag älskar att göra. Det är saker som jag fortfarande skulle älska att göra även om ingen någonsin fick se eller veta att detta pågick i mitt liv.

Jag älskar att jobba med hästar och skulle kunna göra detta dygnet runt varje dag!
Jag älskar allt som har med personlig utveckling att göra!
Jag älskar att utforska andlighet!
Jag älskar att befinna mig bland djur!
Jag älskar att vara ute i naturen!
Jag älskar att skriva!
Jag älskar att stå både framför och bakom en kamera!
Jag älskar att dansa! (även om jag inte kan så mycket).
Jag älskar att skratta!
Jag älskar inspirerande konversationer med positiva människor!
Jag älskar att utmana min kropp!

Jag kan säkert lägga till en massa annat, och jag skulle kunna göra listan jättelång med det jag ”gillar” istället för ”älskar” att göra. Vissa saker gör jag enbart för att utvecklas inom någon av dessa områden ovan och vissa andra delar i mitt liv skalar jag fortfarande bort och/eller justerar. Men dessa saker ovan är det jag gör och skulle göra helt oberoende av vad andra tyckte eller tänkte eller fick se/höra om.

Vad gör du för DIG? Vad hade du gjort om INGEN NÅGONSIN skulle få se dig/höra dig/uppleva dig.
Vad gör du i ditt liv baserat på samhällets förväntan eller för att du ska ”vara någon” ur andras ögon? Vad gör du för att imponera på någon annan?

Vrid och vänd dessa frågor och titta på era liv. Nu gör jag kväll efter mycket reflektioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s