Gamla oförätter som gör sig påminda.

Det är väl ingen nyhet att jag tänkt mycket, så ja vilka tankar har detta då varit?

Jag tänker ibland tillbaka på olika situationer i mitt liv, ibland på delar som gjort mig illa och som jag ännu inte riktigt släppt eftersom det fortfarande växer en negativ energi inom mig när det faller in i mitt medvetande. Det är alltså fortfarande ett litet sår som ligger på mitt eget ansvar att läka.

Jag ”matar” ju ogärna mig själv med negativ energi och anser det därför vara viktigt för mig att läka.
Situationen i detta fall var en person som stod mig nära och ljög mig och mina nära rakt upp i ansiktet under en lång period, det var inte en liten lögn utan upplevdes som en enorm kniv i ryggen.

red_DSC0985

Eftersom jag lever med stark tro på att vi skapar alla situationer vi möter och kan lära oss av allt så vände jag denna fråga som en spegel till mig själv.
Jag valde alltså att se denna person som en del av MIG, en del av MIG jag nu verkligen var tvungen att läka.

Så frågan jag ställde mig själv när jag vände på situationen var:
– Ljög jag FÖR MIG SJÄLV under denna period?…..svar ja. Inte alls medvetet. Men jag ljög mot mitt sanna jag, mot den avskalade Victoria som inte alls ville leva eller ha det liv jag nu vandrade emot och jag ville heller inte vara personen jag blev. Jag levde i en otrohet och lögn mot mitt sanna jag men omedveten om detta tills dess jag bytte väg.

Behöver jag då behålla ilskan och den negativa energin mot situationen jag satt i? Nej jag känner inte det. Jag kan känna en enorm tacksamhet istället. En tacksamhet för läxan detta gav mig och den helt otroliga vägen den istället tog mig in på, MIN väg! Så jag förlät återigen denna människa för mig själv, enbart för MIN skull för att släppa denna negativa energi och läka såret på insidan av mig.

Blir du illa behandlad utifrån? Ifrågasätt vilken kärlek du ger dig själv?
Hamnar du ofta i bråk? bråkar du med dig själv inombords på något vis?
Blir du ofta ifrågasatt? ifrågasätter du dig själv, tror du helt på din egen kapacitet, kunskap och person?

Vad ställs du inför för situationer? Har du någon gammal ilska, sorg eller oförrätt du inte kan släppa? självrannsakan självrannsakan självrannsakan, på vilket sätt är dessa din egna spegel? Ifall du inte ser det kanske du inte gräver nog djupt eller långt bak. Kan det vara någon känsla du sopat under mattan och inte valt att möta?

red_DSC0808

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s