Tankar om min gymträning.

red_DSC2008
Förra året hade jag ett mål, jag skulle göra 250 pass på gymmet. Det klarade jag med råge! Då la jag inte ens till alla andra passen jag gjorde på sidan om själva gymmet.
Jag hade just då ingen ridbar häst, jag hade inget pågående projekt hemma och det var ett fantastiskt sätt för mig att både få sova bra, hålla mig välmående (eftersom jag är beroende av mycket rörelse) och tömma en massa frustration i övriga delar i vardagen.

I år då?
Detta år har förändrats på många vis. Jag har tänkt mycket, ifrågasatt delar i mitt liv, justerat och utvecklats. Jag har helt andra mål på min lista i år.

Vissa dagar har jag promenerat, ridit, slitit här hemma och verkligen tagit ut min kropp. Trots detta har jag kunnat känna mig otillfredsställd eftersom jag ”inte tränat” trots att min kropp bönar och ber om vila eftersom den precis som efter träning är FYSISKT TRÖTT. Ja ni hör ju…detta är inte hälsosamt enligt mig.

Jag har ifrågasatt mitt syfte med träningen och fick göra en väldigt ärlig rannsakan. Under de två senaste åren var det ett fantastiskt sätt att få använda och utveckla min kropp. Innan jag började gymma har jag lagt timmar och åter timmar på slit med hästar (och allt omkring) samt drift och snickeri på gården. När detta lugnade sig efter att ha gått från 3 hästar till 1 och blivit färdig med de största grejerna på gården så inföll en stor tomhet. Gymmet blev ett otroligt bra sätt att fylla ut min enorma energidepå på. Jag var gärna där två gånger om dagen bara för att få somna med den där fysiskt trötta känslan.

Jag fortsätter nu att finna en hälsosam balans. Det har blivit en vana att befinna sig på gymmet 5 dagar i veckan, men jag måste nu finna en annan hälsosam balans utan att banna mig själv för ”missade pass”.
Att träna för att stå på en scen är inte mitt mål, jag behöver därför inte lägga mitt fokus på en viss utseendemässig symetri. Jag ska heller inte träna för att bli bra på styrkelyft. Jag älskar helt enkelt att utveckla min fysik men jag måste se att detta inte enbart kräver att jag springer på gymmet. När kroppen ber om vila behöver den vila.

Vi behöver inte träna för att bli snyggare, det är ett jobb vi gör på insidan eftersom vi redan ÄR snygga oavsett form på kroppen. Träningen ska ske eftersom den gör oss glada, friska, starka och välmående.
Min pojkvän får samma tillfredsställelse av träningen som jag får av min häst, då är man där i rätt syfte. Jag får en enorm tillfredsställelse av gymmet, men inte riktigt samma ”själsjungande” som jag får av djur och natur.

Där möter ni mig nu i livet, mitt i ”flyttkaoset” i min hjärna. Mitt i renoveringar, personlig utveckling, företagarlivet, strukturbygge och full fart!

red_DSC2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s