Inspireras av minimalister!

Många av oss människor är på jobb vi inte trivs på och jobbar kanske övertid för att ha råd med saker som i det ger en kortsiktig påhittad lycka.

Jag har ibland kunnat känna en tomhet. När denna tomheten kom kunde jag sitta i timmar och leta kläder på internet, fylla varukorgen! När jag väl skulle betala så insåg jag ofta att det inte alls var kläderna jag ville ha utan någonting för att fylla den där tomheten.

e982dba8-df5c-41bc-bc95-46e3648aee53

Jag börjar rannsaka min egen shopping nu för tiden och har fått mycket inspiration från minimalister. Jag gillar när varje ägodel tjänar ett syfte och ifall jag har eller skaffar mig saker så kan jag nu ifrågasätta vilket syfte denna ska fylla.

Jag tror att det är sunt att ifrågasätta sitt shoppande. Är det för dig, för någon annan, för att fylla en tomhet o.s.v.? Håller du kvar i saker du aldrig kommer använda eller är det arvegods som samlar damm?

När jag rensar saker och det ibland tar emot brukar jag tänka ”skulle det vara värt det om jag fick se glädjen i någon annan som verkligen skulle få användning av den?”, oftast är svaret i mitt fall JA!

Jag har nyligen rensat ut mängder av kläder ur min garderob. Det jag kan säga om detta är att jag nu känner en helt ny uppskattning till de kläder jag behållit! Jag känner dessutom en glädje till att hinna använda det mesta och inte en ångest över de saker som bara samlar damm.

Har ni dessutom märkt att vi samlar saker efter utrymme? Ibland kan det vara ett mörker att ha hus, det är så lätt att fortsätta stuva in saker som inte tillför någonting i våra liv.
Du kanske samlar på någonting som ger dig ett stort mervärde i livet, BEHÅLL DET! Det är allt det andra jag talar om.

Jag har ibland levt med personer som drömt om en villa, en sommarstuga, en fjällstuga, en båt, sommar bil, vinterbil o.s.v. Vad ni vad jag känt när jag hört detta? En helt enorm stress! Stress att hinna sköta allt, stress att nyttja allt, stress att ha alla dessa saker i hjärnan hela tiden. Jag älskar landet och vill bo i mitt eget naturparadis! skulle jag då vilja lämna mitt naturparadis för att bo i en sommarstuga? helt ärligt, nej!

Vad är viktigt för DIG? Vad är det som samlar damm och skulle detta kunna glädja någon annan? Anser du att du LEVER? känner du en tomhet i livet ibland och vad gör du då?

Tänk dig att kunna jobba mindre och ändå spara pengar så dessa kunde agera verktyg till det du verkligen vill göra och/eller behöver istället för att jobba mer för att ha råd med materiella saker som inte kommer tillföra annat än ytterligare pengajakt.

”Jag önskar att alla kunde bli rika och kända så de insåg att det inte är svaret” – Jim Carrey

TIPS!!

–>  Här kan ni läsa en massa intressant om våra anledningar att samla på saker och få tips och inspiration inför rensningen! Riktigt bra sida.

–> På netflix finns en dokumentär som heter ”Minimalism”

–> På youtube finns en utmaning som heter ”project 333” som innebär att man under 3 månader ska klara sig med 33 klädesplagg (där ingår förutom de vanliga kläderna även ytterkläder och skor).

–> Du kan även youtube’a minimalism och määäängder med tips kommer fram.

Googla och du hittar massor!

878b9fcd-dbaf-4e0a-a269-22d4bdb7d0bd

Är jag en minimalist? Definitivt inte! Men jag jobbar mig mot att allt jag äger ska tillföra någonting i mitt liv och jag vill känna mig nöjd med annat i mitt liv. Jag jobbar mot att stärka mina värderingar som skapar genuin lycka i mig och jag tycker att det är otroligt befriande att rensa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s