Sakta smyger sig insikter på mig!

Över 7 veckor utan gymträning eftersom minsta lilla andfåddhet har lett till ett hostanfall som ibland får både mig och andra mörkrädda. Jag har rannsakat detta under den senaste tiden. Jag har ju gått från att träna på olika sätt dagligen och gymmat flera dagar i veckan till att nu inte kunna göra mer än det absolut nödvändigaste. Nu ska jag vara ruggigt ärlig med er och visa er frågeställningar jag ställt mig själv inför:

1. Varför är jag frustrerad över att inte vara på gymmet?
– Är det för den energi jag fortfarande har kvar i kroppen när dagen är slut?
– Är det för att jag tycker att det är så roligt att hjärtat gråter när den inte får vara där?
– Är det p.g.a. ytliga skäl när jag ser mina muskler ”förtvina”?

Svar: Det var en kombination av alla men framförallt (!!) av ytliga skäl.
Reflektion: Här hittade jag en del i mig där jag måste utveckla mig självkärlek, att se det fina med eller utan muskler och med mer eller mindre fett på kroppen. Ifall jag enbart varit där för att jag älskar känslan jag får i träningen och inte det visuella så spelar ju inte muskelförlusten någon roll, den där känslan av att träna hårt kan jag ju göra oavsett hur jag ser ut. Det kan ju såklart också vara frustrerande för många att kliva ner på lägre vikter när man kliver in i gymmet på nytt, men där har vi ju satt en värdering i att det ska vara mycket bättre med tyngre än lättare. Jag kan självklart förstå värderingen ifall man tävlar/vill tävla inom dessa grenar men behöver du annars värdera annat än vilken härlig känsla det ger dig i kroppen?
Så summan av fråga 1: Ifall jag verkligen tränar för känslans skull, älskar mig själv i alla former och inte lägger värderingar i bra/dåligt så som jag försöker lära så spelar det ingen roll hur mycket muskler som försvunnit.

2. Vad hade jag hade lagt störst fokus på om dagarna ifall jag nu varit helt frisk och återställd?
– Gymmet
– Gården
– Hästen
– Företaget

Svar: Gården
Reflektion: I denna lista på saker jag prioriterar högt så kom faktiskt gymmet absolut sist. Gården kom först eftersom denna ska fixas för en eventuell framtida försäljning och oavsett så finns det många saker jag prioriterar högt att ordna.
Hästen kommer som klar tvåa eftersom han ska och är redo att vidareutbildas några månader nu för att sedan ställas av en tid.
Företaget är ju något jag älskar att göra så mycket att jag skulle kunna göra det gratis varenda dag! Det ger mig så mycket energi och glädje att nästan INGET I VÄRLDEN kan toppa det!! Varför detta inte ligger högre är för att jag är väldigt nöjd med elevantalet just nu med tanke på tiden jag behöver till sakerna ovan.
Gymmet kommer sist men skulle ändå prioriteras eftersom jag kräver mycket av mig själv som ryttare. Det ger mig en bra jämnhet i kroppen, en härlig styrka och hjälper mig i arbetet i stort.
Summa av fråga 2: Nu står jag inför en ny fråga som känns som essensen till denna långa förkylning som VERKLIGEN höjt mitt hälsofokus inom många plan. Ifall jag haft en gård full med hästar hade jag då känt behov av gymmet eller skulle den tillfredsställelsen jag känner där helt och lite till fyllas av det jag under hela mitt liv känt passion inför?

Jag funderar vidare och låter processen ha sin gång!

b8fb9849-a75c-496d-abc5-fd0128242cad-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s