Träning baserad på skönhetshets eller på genuint välbefinnande?

Från gymmet 5 dagar i veckan (ibland mer), delade upp passen med det klassiska Rygg/ben/axlar/armar/bröst. Hårda pass med fokus att bygga en snygg fysik.

Vad har jag hunnit reflektera över och VERKLIGEN fått insikt om under mina sjukveckor?
Jag är bra precis som jag är och jag är vacker precis som jag är! Mat och träning ska för mig användas för att ge äkta näring åt kropp och själ samt ge mig glädje och energi.

24da848a-7a68-40f4-9df5-9e8429c4f217

Jag har känt hur min kropp dragit ihop sig under de närmaste åren och saknat känslan av att ha fri och smidig kropp som jag tidigare haft. Jag har också inspirerats av de människor som ANVÄNDER SIG av sin kropp, de som leker fram sin träning och ger kroppen utmaning genom olika lekfulla utmaningar. En annan inspiration har varit min egna enorma äventyrslusta som ger träningsdagar i berg, på stränder, i skogen o.s.v.

a2f25aa7-e46b-4dec-b67e-607e50d85ef7

Nu har träningen därför utvecklats!
Jag har börjat yoga igen dagligen sedan en vecka tillbaka. WOW! Förr handlade det dessutom att klara svåra övningar. Nu har den blivit så mycket mer. Jag använder den som den bör användas –> för att känna av, umgås med och öka välbefinnandet min kropp. Inget ska för mig göra ont, förr pressade jag mig gärna över gränsen för att fixa något häftigt medan det nu blir resan som är målet, jag vill göra yogan med kärlek och omtanke till kroppen. Jag går dit min kropp ber mig vänta och där tillåter jag mig att vänta och vara. Jag känner av mina svagheter och hittar övningar på gymmet för att hjälpa detta.

Gymmet är nu en lek! Jag har börjat varva vanliga övningar med yoga, lek, balans och kroppsviktade övningar. Jag har aldrig känt mig såhäääär glad och tillfredsställd efter gymmet, det är så befriande att lägga fokus på välbefinnande! Nu är mitt mål att tillåta denna lek att fortsätta, att ta bort fokuset från utsidan och vikten på insidan, att på ytterligare ett plan leva som jag lär! Jag ska tillåta mig veckor utan gym om min motion sker på andra vis. Gymmet ska vara mitt beröm och en gåva till mig, inget annat.

c965e203-062f-43c7-a05e-04998b438409
Det här är hur det nu fungerar för mig. Hur andra gör och känner är helt deras sak och skiljer sig något helt otroligt från person till person. Du måste finna din egen väg, rannsaka, reflektera och testa dig fram. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s