Att bry sig om vad andra tänker.

Vissa växer upp och börjar oroa sig allt mer för vad andra tycker och tänker, andra växer upp och bryr sig allt mindre.

Jag jobbar hela tiden för att alltid tillhöra den andra gruppen. I gruppen där jag inte lägger stor vikt vid vad andra tycker och tänker om mig och jag också till allt större del kan lägga mindre vikt vid att tycka och tänka om andra, oftast tycker jag att dessa två hänger ihop. När man bryr sig mindre om andra så släpper man mer och mer av fokuset på vad andra ska tänka om den man är och det man är/gör.

Jag funderade över detta igår när jag klippte min gräsmatta. Min gräsmatta var en äng av maskrosliknande blommor! Ibland har tanken slagit mig ”herregud undra vad grannarna tänker om det här?!” innan jag skrattar och känner att jag inte bryr mig! Jag bryr mig såklart om min gård, men ingen och ingenting tar skada av att min gräsmatta är lite lång, helt ärligt!

e2074349-9a9b-4827-9f1b-a09a137915d9

– Är du den som inte kan ta hem folk om det är stökigt eller ursäktar dig när dina bekanta hälsar på för att det inte är kliniskt?
– Undrar du vad grannarna ska tycka och tänka när de kör förbi om det ligger saker framme på gården eller allt inte är tip top?
– Oroar du dig över blickar om du tar på dig det där regnbågsfärgade klädesplagget som gör dig så glad, eller de sköna haremsbyxorna eller den där superlyxiga ”överklädda” klänningen/skjortan?
– Drömmer du om att färga håret till en galen färg som skulle göra dig alldeles lyrisk men vågar inte p.g.a. andras reaktioner?
– Gå utan smink eller fixat hår?? herregud nej, något vill vi oftast justera.
– Dela en film/bild av något vi skapat och är stolta över….nej tänk om inte andra gillar det?
– Lever du ut den där karaktären du är på insidan eller oroar du dig över vad andra ska tycka om du helt spränger det där skalet?

Alla har vi något att jobba på.

Dömer du andra för något av det ovan? Då kanske just detta är vad du måste jobba på, jobba på ditt tillåtande av andra att leva sina liv och vara precis som de väljer att vara.

Fundera, tar någon riktig skada av det denne gör? Om svaret är nej så kanske du kan välja att leta den positiva vinkeln av det du just kritiserat.
Jag vill också lägga till att det inte är fel att alltid vilja ha ett rent hus eller en välskött gräsmatta o.s.v. vi får alla välja vad som är viktigt för just oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s