Mia Skäringer på allas munnar.

Många av oss har kanske redan sett eller tänkt se Mia Skäringers dokumentärserie om kroppshets.
Så otroligt bra och sevärd!

Jag har tänkt på den här ämnet nu under lång tid och inte bara inom just kroppshets. Jag kan ofta kräkas över tidningar, reklam, sociala medier.

Jag tittar exempelvis på inredningsbilder och konstant kliniskt rena hem. Så kliver jag in i mitt eget hem där man inte kan missa att det lever människor. Jag äääälskar när det är nystädat och fint, men det känns som ett helt projekt att alltid ha det så. Jag har därför släppt den pressen på mig själv och tillåter någon dag med sand under fötterna hemma där jag får visualisera mig själv på en sandstrand i mitt eget hem och dammråttorna helt enkelt är torra vågor där på sandstranden.
Jag hade turen att komma åt en väldigt billig enorm soffa, den flagnar på allt fler ställen och är definitivt inte en del i en inredningskatalog. Så varför skaffade jag den? Enkelt, jag har djur och älskar att ha dem i soffan. Där kommer hunden med sand/grenar/lera i pälsen och jag behöver inte få den minsta ångest över att han klättrar upp på sin sida i soffan utan kan istället bara känna en enorm kärlek över att ha honom där.
Jag ser mängder av saker jag vill byta ut och göra om, men i mitt liv så finns det så många viktigare delar.

Sen kommer vi till de där perfekta tallrikarna! Lyxig mat var och varannan dag och den är färgglad, hälsosam, hemodlad, gjord från grunden, upplagd som om de kom från en femstjärnig restaurang och ja… ni har alla sett dessa bilder.
Jag tycker att matlagning är både ointressant och dötrist! jag lagade för några dagar sedan en vegetarisk lasagne, den åt jag sedan lunch och middag tills dess den var slut….när den tog slut gjorde jag en ny. Japp, så kan mina matrutiner ofta se ut. Att mixa en enkel smoothie eller äta grönsaker bara som de är för att slippa engagera mig är en klassiker.

Människor som följer varenda klädestrend och snygga kläder oavsett vad de gör. De ska ha myskväll men har helsminkat sig, fixat håret och tagit på sig en lyxig outfit. Sen kommer jag i gamla mjukisbyxor och pojkvännens stora tröja med mascara under ögonen eller helt utan smink och rufsigt hår. Pojkvännen uttrycker hur vacker jag är just precis så och jag tittar väldigt misstänksamt på honom även om jag vet att han faktiskt menar det.

Naturlig skönhet handlar tydligen inte om en person i sin naturliga form. Naturlig skönhet har tydligen ändå en mall med både kosmetika, ibland operationer och justeringar både här och där.
För mig är naturlig skönhet något som kommer inifrån, en person som i sin naturliga form kan skina igenom med en enorm godhet, respekt och kärlek. Skönhet är för mig alltid baserat på personen jag möter på insidan inte den jag möter på utsidan. Jag är en skönhet grundat på mina egna värderingar, den från insidan.

Vi ser lyxiga fordon, de skiner så mycket att man knappt tror att de tagits ur butiken och har både den ena och den andra funktionen.
Jag är väldigt praktisk i fordonsfrågan. Jag behövde en bil att lita på, en som håller, som kan dra släp och där hunden ryms i bagaget. Vad är ett fordon för dig och vad säger det om dig?

Vi lägger också värdering i människors yrken och kunskapsnivå. Jag bryr mig helt ärligt inte ett skit om ifall du är läkare/advokat/vårdare/bloggerska/städare, jag bryr mig om vem du är bakom detta.

Det är inte fel att bo i en inredningstidning eller något annat jag nämnt ovan. Men jag vill bara att folk tänker till och ser ifall de gör sig själva en tjänst och lever SITT liv eller om de försöker passa in i en fantasimall.

Den här tjejen på bilden är jag…..en dag när jag orkat fixa håret, klä upp mig och sminkat mig. Jag älskar det! Vet ni vad jag älskar också? När jag kan gå runt precis hur jag vill och oavsett detta MÅ BRA både fysiskt och psykiskt.

img_6073

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s