Hur vet du att en åsikt är sann?

Jag hör ibland uttrycket ”världen är ond” och liknande meningar, är detta sant?
Det är ungefär som att säga att du själv enbart är EN av alla saker du har inom dig. Det är vi själva som väljer från vilken sida av en kub vi vill titta, vi kommer då alla se olika perspektiv.
Tänk er ett rum med konstnärer som sitter i ring med sina målardukar, penslar och färger. I mitten av denna cirkel sitter en kvinna som dessa konstnärer ska måla från sin vinkel. Alla dukar kommer se olika ut och vissa som inte förstår att man kan se saker från olika perspektiv skulle kanske säga ”nej, kvinnan ser ut såhär! din duk är fel”.

Världen är en massa saker, precis som du, jag och kvinnan på porträttet. God, ond, stor, liten, kall, varm, platt, bergig, rund, underbar, magnifik, smutsig osv. Vilken sida vill du lägga mest fokus på? Jag mår personligen allra bäst av att lägga fokuset på allt som gör mig glad och får mig att känna lycka, kärlek och inspiration och det är faktiskt otroligt mycket mer av detta jag upplever att jag möter eftersom det är där jag väljer att lägga mitt fokus.
En person har många lager och perspektiv, världen har många lager och perspektiv, du har många lager och perspektiv så istället för att stämpla någonting kan vi inte då bara konstatera att det ”ÄR” och sen lämnar vi det där?

Vart är ditt fokus? vad säger du om världen och om din omgivning?

6380cc40-0a97-4ff0-8275-5d24285dda8d

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s