Såhär funkar jag när jag har en mental dipp.

Min text den 6 september:
”Sitter och ska vända en tillfällig dipp till en styrka!
Det är mycket i mitt huvud nu, jag mår helt ärligt inte riktigt bra. Jag tänker att det är viktigt att vara genuin.”

Jag skrev ut det eftersom folk ibland verkar tänka att jag är mentala stålmannen…..vilket jag faktiskt ibland också känner mig som. Men jag ville att folk skulle veta varför jag tillfälligt slutade svara dem och stängde ut omvärlden. När jag är i en dipp måste jag kanalisera min kvarvarande energi till att ta mig därifrån och jag blir då väldigt sparsam med vart jag lägger min energi, det jag gör måste verkligen generera styrka i mig.

När jag säger att jag inte mår bra så menar jag egentligen bara ”jag mår inte så bra som jag föredrar att må, så jag behöver nu skapa en handlingsplan för att ändra situationen jag inte just nu mår så bra att befinna mig i.”
Så den senaste månaden har jag satt en handlingsplan, jag har tagit jobbiga samtal jag behövt ta upp, haft möten för att lista ut vad det är jag egentligen vill och behöver, många beslut har tagits och en massa omvälvande handlingar har gjorts.

Jag gillar inte att sitta och älta problem, det är inte min grej (även om vi garanterat alla hamnar i det då och då). Jag vill inte ha tröst och medlidande, jag vill ha konkreta råd och en spark i arslet för att ta mig ur situationen.
Så här är jag nu, otroligt stark och på god väg genom den mentala gyttjan! Det var en jobbig men väldigt nyttig process och jag är nu starkare än tidigare precis som jag visste att jag skulle vara och jag har tagit tag i en hel hög med saker som hängde över mig och inte tycktes vilja släppa taget. Vissa beslut som tagits och saker som ska ske är ännu oklara, men vad vet vi någonsin med säkerhet, vad behöver någonsin vara permanent?

Trivs du i situationen du är i nu? ja/nej
Hur skulle du hellre vilja känna?
Vad måste du ändra på?
Gör upp en handlingsplan och kör!

Jag ser livet som en massa vägar, du kanske börjar gå norrut varpå du möter en situation där du veeeeerkligen inte trivs. Du vänder och går österut, du känner dig mer hemma men det är några justeringar du vill ändra på, du svänger då av lite svagt åt en annan riktning  och såhär fortsätter livet. Bara för att du tagit några vägskäl så behöver du inte tänka ”nej nu har jag svängt så många gånger, här måste jag nog stanna kvar!” du får svänga huuuuuuur många gånger du vill och behöver!

Vissa människor har stannat längre i sin egna missär, de kanske upplever en stagnation och tar sig verkligen inte därifrån. Första steget är alltid det jobbigaste. Att ta sig upp och igång med en cykel är svårare än själva cyklandet när ni är igång, eller hur? Stagnera inte, kom igång och håll livet i rörelse på ett eller annat sätt. Ta första steget, fortsätt gå och låt dig guidas av känslan.

2d317470-e715-45a5-88f6-859c909379b0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s