I det som skaver ligger en möjlighet

3a550e76-0d7b-4020-bc63-001798190f2f

Jag hörde Isabella Löwengrip säga en sak som verkligen sög sig fast i mig ”I det som skaver ligger en möjlighet”. Vad detta innebär för dig och för mig kan vara två helt skilda saker men för mig fångades det in såhär:
Ibland har jag en idé om någonting men jag känner inte att jag kommer till skott, jag kan skjuta på det en längre tid eftersom det i detta kan ligga en rädsla (ofta en jantelags-baserad rädsla). Jag kan se hur stor möjligheten med detta är men kör inte igång pga den där rädslan som håller mig tillbaka.
Det kan även handla om den där högen med saker jag vet skulle gynna mig enormt i längden men som jag inte kommer igång med eftersom den känns övermäktig eller svår. När denna är gjord stärks jag ofta något enormt och jag kan känna hur jag tar mig själv upp till en ny nivå av mental styrka och handlingskraft.

Som ett exempel var det några viktiga dokument jag skulle behöva ta mig an i excel. Jag vet att detta program ingår i en grundkurs i skolan men minns jag hur det fungerade? svar nej. Jag hade iiiiingen aning eftersom jag sedan aldrig haft anledning att använda mig av det.
Nu var det bara att gilla läget och faktiskt köra igång. Jag fick googla lite hjälp och börja experimentera. Behöver jag säga att det jag dragit mig för och skjutit på inte alls var speciellt svårt? Nu efteråt känner jag mig kickad av att ha lyckats och känner återigen att jag kan göra vad jag vill bara jag faktiskt bestämmer mig.

Vad har du som skaver?
1. Är det en situation i livet?
– Hur vill du ha det? Hur kan du ta dig närmare? Vilket är det lättaste och minsta steget du kan göra för att närma dig det önskvärda målet? Någon du kan ta hjälpa av? ett samtal som måste genomföras?
2. Har du något du skjutit upp en längre tid?
– Se till att komma igång, schemalägg det och börja åtminstone en kort stund om dagen. Be om hjälp ifall det behövs, det finns så otroliga människor som gärna hjälper.
3. Har du en idé du inte vet om du kan/vågar genomföra?
Skriv ner din idé, klura ut varför denna idén skulle vara viktig eller bra för dig/andra. Vad behöver du för att genomföra detta? Vem kan du be om hjälp? Någon som gjort detta innan som du kan få rådgivning av? vad är ditt första steg? Huvudsaken du kommer igång och schemalägger tid för detta med regelbundenhet. Gör detta lika viktigt som vilket jobb som helst.

Här var bara några förslag. Men vad som funkar för mig –> kom till handling, det viktiga är att våga tänka ”Vad är det BÄSTA som kan hända?” ”Hur vill jag att det ska kännas i mig?” ”Vad vill jag uppnå med min handling?”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s